1-års kalas och sjuklingar

I Lördags firade vi Tilda som fyllt 1år. Sebban var kvar hemma för han var dålig. Loke va också lite snorig och Lejsan hade feber. Till kvällen sen fick Loke också feber. Kors i taket så har jag klarat mej hittills... Jag har alltså vart hemma med tre sjuklingar hela helgen.
Kakor, bullar och tårta mumsade vi på. Mmm, GOTT GOTT!

Här är födelsedagsbarnet!!



Söndagen tillbringade vi  hemma hos Sandra och Kristoffer. Eftersom dem också var lite snoriga och hostiga och vi nästan träffas varje dag så hade vi nog redan varandras baciller.
Vi fick mat där, två gånger dessutom!!

Barnen lekte och vi tjattra!!
Helgerna går för fort... på tok för lite tid man har tillsammans, tycker jag.

******''

Loke har inte använt tutte (napp) på hur länge som helst, tar sej något smaksug då och då när han hittar Lejas någonstanns.
En dag var han jätte trött... Läste bok för han säkert 40 minuter utan att lyckas få han och sova... han bara gnällde. Till slut sa jag åt Sebban att komma med en tutte.
Sa till Loke; vill du ha den här??
Han kom hoppa upp i sängen la sej på kudden och somna på säkert 10 sekunder.

Ahh, ibland undrar jag om man ska ge han den iaf när han ska sova och ibland känns det bara sååå onödigt eftersom det gått så bra utan??
HJÄLP MEJ???

Han är ju fortfarande liten, om man tänker med risk för tänder och sånt men ju längre man väntar ju svårare kommer det bli att sluta


liten uppdatering

Kanske ska uppdatera lite här å... Finns inte så mycket att skriva.  Har hållt oss hemma idag. Varit förbi ett par stycken på kaffe. Alla utom jag (vilket är kors i taket) håller på att bli sjuka eller är sjuka.
Snoriga, hostiga och feber.

Usch, ska alla förkylningar börja nu igen?? Hade precis glömt bort hur drygt det är. Får väl vara glada att vi fått hållt oss något sånär friska över sommaren iaf.

Idag hörde jag också att svininfluensan inte hade kommit till Söderbärke... det var en som skulle in och testa sej IFALL han hade det. Rykten kan bli stora :-)
Vad som är sant och inte har jag ingen aning om, utan det är bara vad mina öron HÖRT!!



Och ni som fortfarande försöker nå mej på mobilen... så är det lönlöst, jag har inte hittat den än. Har väl inte gjort nå stort steg i att leta heller... Jo, har kikat under sängen och där låg den inte. Ahh, den dyker säkert fram. Kameran är iaf på plats men det har inte blivit så mycke kort tagna.
Dem som har blivit tagna är inte inne på datorn så det blir inga bilder denna gång.

Nähä, kanske ska gå och lägga mej. Hela gänget sover redan, bara jag som sitter här och ugglar. Loke somna vid 6 tiden så det känns som han kommer vara utvilad tidigt i morgon... så om jag ska vara något utvilad lär jag väl göra samma sak. Så GO NATT!!

Svininfluensan

Jaha, då var svininfluensan kommen. Har hört talas om ett fall i Söderbärke... Ojj, va nära. Ska man vara livrädd för at gå ut nu?? Från Mexiko (visst va det där dem hitta det första fallet??) till lilla byn Söderbärke.
Nu har man hört såååå mycket om det, fast fler personer dött i vanlig infuensa så är man ändå livrädd för detta.

Så nära, nu kommer man väl gå runt varenda dag och känna efter och man kanske har lite ont där och lite där.... USCH!!!!

tjejmiddag och tjejligan...äldre

Igår var det Tisdag. Hände inte mycket på fm... vi var hemma och slappade. När vi skulle äta lunch var det bråttom för bägge barnen som satt och skrek efter mat. När Loke sen hade fått sin mat var Leja fortfarande grinig att hon inte fått sin, då tittar Loke på henne och säger; - Ibland får man vänta Lejsan. Hahaha, tror ni han har fått höra det NÅGRA gånger eller?? Och vilken tur att Lejsan vet det till nästa gång :-)

På em dök Sandra och kidsen upp på kaffe och lek. Ja, lite skrik och bråk också förståss.

Till kvällen sen var det dags för tjejmiddag. Det var min tur.... alltid lika skönt när man har det "avklarat" och vet att det är ca 1 månad tills man ska hitta på något att laga igen. Denna gång gjorde jag lasagne och chokladpudding m grädde till efterrätt. Alla dök upp och så vart det kortspel och tjatter efter som vanligt!!

*******

Onsdag idag... Och Lejsan 7 månader. Fattar inte... känns som jag nyss skrev ett halvår och så poff en månad till. Tiden springer iväg och jag försöker springa ikapp men hinner inte med (kanske beror på konditionen) :-P

Tilda (barnens kusin) fyllde hela 1 år idag. STORT GRATTIS till henne.

Frågade Loke vad vi skulle hitta på idag... och det ända han vill göra nu för tiden är att åka till dagis. Jämt när han frågar efter massa kompisar så får han till svar att dem är på dagis.... så nu vill han också dit... lite mindre än ett halvår tills han ska börja... ja, om allt går bra. Annars får han vara hemma tills Lejsan börjar om ca 1 år. Sandra och barnen va hemma så då åkte vi dit på kaffe, mat och lek... ja, det hanns ju med lite skrik och bråk idag med.
Hör kanske till kusiner i mellan... eller kompisar med för den delen.

När Älsklingen kom hem från jobbet så åkte vi hem. Loke fick välja mat idag... Han ville ha macka. OKEJ!! Skönt att slippa laga mat JÄMT!! Ibland får man väl slarva till det??

Nu sover bägge mina gryn, jag ska spela lite poker och sen hoppa ner i sängen och snarka.

Såg filmen Män som hatar kvinnor igår... Toppen film. Fast som vanligt så hade man ju hört såååååå mycket bra om den så man hade ju sååååå stora förväntningar om den.  Skitbra film, JA men som sagt förväntningarna gjorde så att den va sämre än vad jag.... förväntat mej :-S

ÅTERIGEN MÅNDAG.

Måndag idag igen. Började dagen med att gå upp och göra oss iordning för att sedan åka och hälsa på min mormor på lasarettet. Hon har ramlat och är dålig annars också. Mer än så kommer det inte att skrivas om det här för hon skulle inte vilja bli "uthängd" på nätet (om jag känner henne rätt).

Var där tills Loke börja lida av tristess och var högt och lågt... här och där... in och ut!!
Puh, nä då fick det räcka och vi tog bilen hem för att göra mat åt oss. När vi kommer hem ringer Sandra och vill ha kaffe.  Hon kommer hit och vi slurkar på en varsin kopp då ringer Anna och vill ha Kaffebesök. Så vi packar in ungarna i varsin bil och åker dit och fortsätter slurka på en varsin kopp.
Sitter ute så barnen leker hej vilt med alla saker.

Efter det så for vi hem för att återigen laga mat. Sedan gick grabbarna ner i källaren och hade på cement eller lekte med geggamojja som Loke tycker att det är :-)
Efter det tog dem sej ett bad. Jag och lillstumpan passade på att mysa med varann.
 
Nu sover småttingarna och vi väntar på Prison break och sen är det GOD NATT!!

Ska skrivas också att Kameran är återfunnen... men ni som försöker nå mej på mobilen... hmm, glöm!!
Den har jag inte sett på flera dagar!! Åhh, slarviga slarviga jag!!

HEMMA IGEN.

Jaha, nu har man varit till en storstad... Skönt att vara hemma "på landet" igen!! :-)

Har ni listat ut vem vännen var... OM inte så var det iaf Sandra jag for iväg med. Åkte mest med för att hålla sällskap men tog med en slant ifall man skulle hitta nåt.
Jag hitta MASSOR!!!! :-)
Köpte en fin tröja till Leja och ett par byxor till Loke. Hittade en kanon fin jacka till Lejsan och tänkte köpa stolek 68... dem hade stolek; 56,62,74 och 80 hängde framme... så jag gick till kassan och fråga om dem hade på lager??
Det fanns EN kvar...i FALUN... så det blev ingen jacka åt henne :-(

Till mej köpte jag två linnen och en tröja... Ja, det slank ju ner mc donalds mat också... som alltid; Mc chicken & company!!

När vi kom hem så stanna vi vid Sandra och Kristoffer för där höll våra resterande familjemedlemmar till. Vi åt Tacos tillsammans och jag och Sandra spelade Bingo Lotto utan vinst.

Nu är vi hemma och barnen sover för natten (förhoppningsvis) och snart gör vi ikadant.

********

Eftersom Loke fick vara modell tidigare idag så måste jag väl lägga ut lite bilder på lillgumman också :-)

Här sitter hon och får i sej rån...


Här är en gladskit på golvet...


Ska även berätta att Lillgumman har druckit ur flaskan själv och att hon kommit en liten bit fram när hon legat på golvert. WoW, det är nu det kommer börja gå undan. Fattar inte att hon är 7 månader om några dagar.


Hade även glömt bort hur jobbigt det va att ha "lingonvecka". Hmm, fick tillbaka det första gången för 1 månad sen efter Lejsan och svisch så har det gått 1 månad och så är det dags igen... TRÖK TRÖK.
Men den här gången slipper jag vara själv om att ha det i detta hus... Jodå, hunden har börjat löpa så två tröktjejer i samma hus :-S

Nähä, lite mer knappande på denna dator och hopp i säng... I morgon är det ju vanlig Måndag igen och Älsklingen tillbaka på jobbet :-(

LÖRDAG!!

Igår var det Fredag och dagen började med att klippa 40 naglar och då är inte ens mina egna inräknade.
Efter ett tag ringer Emma och vill komma på kaffe, hon var sen kvar halva dagen och vi åt tillsammans sen åkte vi in och jag köpte ingredienser till en ananas paj som hon fick baka när vi kom tillbaka... MMM, smaskens!!

Hon for hem till sina hundar och några minuter senare ringer Sandra och vill komma på kaffe. Tur för henne och Lucas så fanns det en liten pajbit kvar också som dem fick dela på. Dem stannade sen resten av kvällen.

Hände väl inte allt för mycke mer... Älsklingen har hållt på att fixa i källaren.

*******

Här kommer lite kort på en kille med elektrisitet i....


efter mycke hoppande på stuttsen ser man ut såhär....


Sötnosen!!

Nu har jag inte tid att skriva mer ska åka till Borlänge med en vän... och ni kan väl aldrig gissa vem?? ;-)

Tjejmiddag och besök

Hej hopp!!

Hmm, vet inte om jag skrivit att Sebban har tagit pappaledigt sen i Tisdags...?? Hmm, han har iaf varit hemma hela veckan. Så skönt att vara hemma hela familjen. Iof så har han mest hållt till nere i källaren och fixat med vårt blivande badrum... Ja, nångång ska det väl lyckas bli ett :-)

Igår kom fröken Eriksson hit med sina knattar... Barnen lekte, vi surra och drack kaffe. Sen skjutsa hon iväg dem till dagis för det var fotografering... hon kom tillbaka hit så länge och mer kaffe slank ner.
Åkte sedan och hämta dem och sen fick Sebban ta hand om 4 stycken en liten stund innan Krissan kom och hämta dem efter jobbet... eftersom för oss tjejer var det dags för den berömda veckomiddagen!!

Denna gång var det Saras tur och det bjöds på pyttipanna och ägg... Inte fy skam med chokladpudding till efterrätt heller... Mmmm, smaskens!! Kortspel och mer tjatter!

Väl hemma sen va det data, film och sova.

*********

Idag så fick jag sovmorgon. Klev upp och efter en stund kom Sandra men hon skulle bara hämta Leos stövlar som blev kvar från igår. Hon skulle åka till sin mamma. Jaha, va ska då vi hitta på??
Grejade lite hemma och fixa mat...
Frågade Loke vart vill du åka??
-Till Leo.
- Men vi umgås ju nästan varje dag, ska vi inte åka nån annan stanns??
- Öhh, Lucas.

Så inte ens hemma hos sin mamma fick dem vara ifred... vi packade in ungarna i bilen och for dit på kaffe och surr.
Sen har vi farit runt och hämtat grejer till badrummet som är nödvändigt.

Till kvällen sen så åkte vi till... ja just det.. Sandra, Krissan, Leo och Lucas. Vi har tryckt i oss pizza och unnat oss :-)
Sen så stack Krissan och Lucas iväg och Sebban tog barnen och åkte hem... Jag och Sandra fastna framför donki kong, ett tv spel. Fast det fick räcka efter en stund och hon skjutsa hem mej och nu sitter jag här.... och det är bara sängen som väntar :-)

******'**

Kameran igen... Kan ligga ute i vagnen för sist jag hade den var när vi var på cafe viken... och har inte sett till den sen dess. Får ta mej en kik där imorrn!!

Natti natti!!

Umgås vi för mycket??

Hmm, ungås jag och Sandra för mycket??

En dag när Loke vakna och slog upp ögorna sa han: - vart är Sandra??
Ja, hon är nog hemma.

En annan dag när Sandra och hennes pojkar satt sej i bilen och åkte hem då sa Loke: -Sandra flytta??
Näe, hon skulle åka hem till sej.

OCH en annan dag var det en grannpojke som var förbi och prata med våra barn genom staketet och han fråga Lucas och Leo: - Varför bor ni på två ställen??
Lucas: Nej, det gör vi inte.
Grannpojken: Jo... här och där.

Hahahaha!!! Jag tycker att det är roligt att ha en sååå nära och bra kompis och vi förstår varandra på nåt konstigt sätt!!
Önskar att alla hade EN sån kompis som jag har!!!

PS!! Har andra super kompisar också, så ingen får ta illa upp!! Och ni VET vilka ni ÄR!!

Mat och fiskning.

Igår så var vi hemma på fm.  Anna, Krille och Wille kikar ut på en kaffe. Vi bestämmer oss för att gå ner på café viken och ta en matbit. Dem åker och hämtar Jakop från dagis och så knatar vi ner dit. Sen satt vi där och njöt av det fina vädret och en kaffe efteråt... och jaga ungar som var högt och lågt :-)

När vi kom hem så for älsklingen och lilltjejen iväg till tippen och handlade.

Till kvällen sen ringer Sandra och frågar om jag vill följa med henne och Lucas och fiska. Så degfixning och maskletning och sen stack vi iväg. Fräckt va, Sandra fick fixa både deg och mask.

Fick några fiskar men sen lessna Lucas ur och ville åka hem.

Kvällen hemma... tv och dator.... mer tv och sängen.

BÖRJAN PÅ DENNA VECKA

Måndag så for Älsklingen iväg till jobbet. Lejsan vakna vid 8 tiden och vi gick upp. Sandra med barn kom hit... och Loke han sov. Jag och Lucas var in och väckte han strax efter 10 tiden då fick det vara färdig sovet :-)
Trött rackare som haft fullt upp med alla kräftor i helgen och sena kvällar.

Dem lekte och jag och Sandra surrade och drack kaffe. Efter ett tag fick vi besök av Sara och Cornelia som hade med sej kladdkaka och bjöd på. MUMS!!

Senare på dagen sen så kom Anna med barn och dem hade med sej chokladbollar och bjöd på... MUMS MUMS!!
Har ett fint kort när alla barnen sitter på en filt och äter risifrutti men tyvärr så visas det naket på det kortet och vill inte lägga ut det.

Här sitter iaf tre grabbar och får lite "mellis" på trappen.


Till kvällen sen fick Loke och Leja ta sej ett bad tillsammans... Samma gäller där, jätte fina kort på dem tillsammas men nakna. Lyckades få en bild på Lejsan iaf från badet.


*******'

Igår va det Tisdag och Sebban ska vara pappledig resten av veckan för det är lite och göra på jobbet. Mmm, MYSIGT!!

Var iväg och handlade nödvändiga ting till badrummet nere som förhoppningsvis ska bli klart nångång.
Svängde förbi vid Älsklingens jobb för att få några papper underskrivna också, roligt för Loke och få se vart pappa är om dagarna när vi är hemma utan honom.

På em sen kom Sandra med barn och Camilla med barn. Vi drack kaffe och surrade.

Här har Loke fått en jänta i knä...
Clara och Loke.



Leja fick ockå en polare.
Här är Celine och Leja tillsammans.


Till kvällen sen så hade vi en Pappa nere i källaren och fixa med badrummet.

***********

TACK EMMA!! För lånet av Alladin... Hade en liten kille som kika i 21 minuter på film...???
Har knappt kikat två hela minuter på någonting förut. Han tycker "prutt lådan" i början av filmen är bäst :-)

Vaknade en natt av att tv´n stog på och att Loke kommit till våran säng. Gick upp och slog av tv´n och lilleman började gallskrika att han ville titta på film... jag trodde han sov. Så jag gick väl upp och slog på igen och han låg och tittade på Seinfelt (eller hur det stavas)... Så det och Alladin :-)

Kräftfiske, kräftskiva och kalas.

I fredag så var vi med barnens farmor och ett helt gäng till och fiska kräftor. Mysigt var det. På Lördagen sen bjöds det på kräftskiva hos Svärmor. Samma gäng var med då också. Jätte trevligt med surr och goda kräftor.
Kameran hade jag med men kom jag ihåg att ta några kort... näe, den låg i väskan hela tiden. Så nå kortbevis på något har jag inte.

På söndagen sen var jag och Loke på 2-års kalas. Noel, den äldsta i våran föräldragrupp fyllde hela 2 år. Tänk att tiden gått så fort. Nu kommer en efter en fylla två år ända fram till den 24 oktober då fyller våran Älsklingskille 2 och han är den yngsa i föräldragruppen.
Nu då kom jag väl ihåg att ta kort... jadå, men när jag kommer fram till väskan och ska ta fram den...hmm, då har jag väl plockat u den. Så kortbevis därifrån finns inte heller :-(

Detta är vad som har hänt i helgen!!

Besök, tjejmiddag och skogsutflykt

Oj, va den här veckan gick fort... imorgon är det redan Fredag :-)

Vad har då hänt. Tisdag utan bil, så vi var hemma hela dagen. Sandra med barn kom förbi på kaffe, mat lek och bus... ja, lite skrik och sura miner bjöds det också på... som vanligt när dem där tre leker tillsammans och det bara finns EN sak av vissa.

Hmm, tror inte det hände nå mer den dagen heller... ??
Förvirrad och glömsk skribent :-)

Onsdag hade vi bil och jag och Sandra tog barnen i bilen och åkte och hälsa på Elina och Vickan. Hade kafferep ute på deras baksida och sen for vi hemöver för en matbit igen.

Här är en bild när alla tre leker tillsammans på en gunga.


Sen till kvällen var det dgas för tjejmiddag hos Emma denna gång. Kasslergratäng och annanas paj till efterrätt... åt så det var nära att jag sprack.
Kortspel och surr.

Idag så ladda vi (tror ni vet vilka som är vi vid det här laget, om inte så är det Jag och Sandra) in ungarna i bilen och for till skogs för korvgrillning.
Här sitter gänget och försöker få upp eld.


Mmm, gott med korv tycker dessa grabbar!!



Hmm, fick tydligen inget kort på mitt eget barn när han åt korv men Lejsan tyckte korvbrödet var mumsigt!!


Vad kan man hitta på i skogen sen då???
Ojojoj, börja med att Lucas hitta en groda.



Sen gick vi på älg och bäverjakt.



Sedan satt vi oss ner för en liten pause... och Nej, deras Mamma  har inte tänkt på "outfiten" till denna skogsutflykt.


Diva var med också, här stannar vi för en törstsläckare åt henne.


Där nere hitta vi ett litet skjul som vi kika in i och ett skelett låg på backen.
Nu var det dags att gå tillbaka till grillplatsen.




På bilden ovan så håller Lucas på att bygga djur av kottar. Så det hanns också med.

När vi kom tillbaka till grillplatsen fick Mammorna i sej lite kaffe och barnen och Diva fortsatte utforska skogen.






Här lockar den största med dem minsta längre in i skogen...


Och dem trippar så snällt efter Storingen i gänget :-)


Nu har vi gjort massor i skogen och eftersom vi levt på ett gammeldags sätt, grillat över öppen eld, lekt med pinnar och kottar i skogen så kunde vi ju inte sluta på hemresan... Sebban hade bilen till jobbet så jag var billös och en bil två stora och fyra små i en bil???¨

Ja, förr i tiden användes inte bälte... och så rökte man i bilen fast barnen var med... öhh, fast just den biten hoppa vi över.
Men inte den första biten....



Gissa om vi hade lyckliga barn på hemresan som fick sitta lösa i bagushen!!!?? :-D


När karlarna kom hem så åt vi hamburgare och stripes tillsammans. Sen åkte jag och Sandra till ICA och hämta ut paketet som vi väntat på från HM och för att Lucas och Loke skulle somna så åkte dem med. Lucas lyckades somna några hus från att vi var framme... men den andra snackapåsen tjattrade så mycket att han lyckades hålla sej vaken.

Just nu sover iaf bägge och jag har en karl brevid mej i soffan som pustar lite lätt (tror det menas med; Är du klar med det där snart så vi kan gå och lägga oss??) Ja, nu räcker det med uppdatering för idag.

Förlåt att det går flera dagar i mellan men ibland är lusten, orken och tiden som bort blåst.

MÅNDAG... IGEN!!!

Så var det den här trökdagen igen när man bara ska vänta på att det ska bli helg och det är ju sååå långt borta just dessa Måndagar... men nu är det kväll iaf och imorgon när vi vaknar så är det en dag kortare till helgen...IGEN!

Idag efter att vi klivit upp ooch fått morgon bestyren gjorda återstog bara en sak... UT UT UT!!
Men vart är Lokes andra stövel?? Hmm, borta... Han fick ha vanliga dojjor på sej ute i det blöta. Jaja, det funkade ju det å.

Här är en redo kille påväg ut i sina nya regn kläder iaf.




Och medans vi har klätt på Loke så har Lillstumpan lärt sej konster... Hon kan göra fart själv i gungan och Näe jag skojar inte hon gör det.... och på detta vis gör hon...





Så varje gång jag lagt ner henne där så drar hon sej ner med fötterna i golvet och gör fart själv.... Det är väl bra gjort av en 6mån baby?? :-)

Sandra och barnen var förbi på en kaffe och lek.

Sen när Älsklingen kom så var det dags för mat. När Sebban ätit klart så gömde han sej bakom Loke och Loke säger då åt sin pappa....; - Ät istället pappa.
Hahaha!! Det var så gulligt!!

Har varit en lugn dag annars. Lokes gubbar eller våra hantverkare har varit här idag igen och rivit och donat lite. 
Ja... Nu väntas det på Prison Break!! Efter det bir det sömn!!!!!!!!!!

Go Natt till alla!!

OJJ!!
Får väl inte glömma att GRATULERA min BÄSTIS som fyller år idag!!
Ett stort grattis till dej Sandra!!

SÖNDAGEN!!!!!!!!

Hej hopp!!

Igår var det Söndag och eftersom jag har en kille med karaktär, som kom hem i tid och drack mindre än "lovligt" så började dagen med att jag fick sovmorron :-)

Sen var det upp och få i sej lite och planera dagen.

Jag och lilltjejen var hemma på fm medans killarna var ute och fixa ärenden.
När dem kom hem så gick vi ner till Café viken och fick i oss lite mat. När vi satt där ringde Anna och Krille och ville komma förbi på kaffe, så vi knata hemåt.

Sedan kom Farmor Anna och Faster Moa hit och tog hand om Lejsan medan vi andra tog en tur på sjön. Sebban fick två gäddor och det ända jag lyckades med var att kasta bort två drag :-(

När vi kom hem så kom Emma förbi på en kaffe. Loke var trött och somnade.
Hmm, gåstolen... undrar om Leja kan sitta i den, drog fram den och testade....
PERFEKT!!!



Och även hon som sin bror hittade på giraffen mums och suga på nosen på den...


Sen blev det dator... film och sängen!!!



Fira Leo och lovade bider

I morse sov barnen länge... fick sova tills klockan var halv åtta. Hmm, nog för att JAG kunnat sovit längre så är det bättre än 6.

Frukost dax för Lejsan och påklädnings dax. Sen var det väl dax att gå ut en stund. Vid 9 tiden var vi in och drog upp pappa ur sängen och så åt resterande familjemedlemmar frukost tillsammas.

Här såg det ut som ett bombnerslag milt sagt... så Sebban plockade undan från golven så drog jag fram dammsugaren.

Sedan vart det en svalkande dusch för mej och Lilleman och Sebban for iväg och köpte en båtkärra.
När Älsklingen kom tillbaka så tog även han en dusch och sen så for vi för att fira Leo ännu en gång... mest för att det vankades godsaker... hahaha!!!
Lokes Älskling som också är hans kusin var där. Tilda alltså. Han slet i henne i vanlig ordning och pussa på henne så hon var blöt i hela pannan. Oj oj .... vart ska det sluta??

När vi kom hem sen så plocka jag ner tvätt som jag hängt tidigare på dagen... och så var det dags för mat ännu en gång.

Loke somnade efter maten och Älsklingen stack iväg till en kompis här i Vad och tog en bärs. Jag och Lejsan passade på att gosa den tiden vi hade innan hon fick en tallrik gröt och somna.
Älsklingen var nyss förbi hem och hämta en tröja för nu var det dags att gå ner till Café viken och fortsätta ta någon bärs. Är sååå skönt att det finns ett litet ställe här faktiskt så man slipper ta bilen överallt och fixa skjuts vad man än ska göra. Det dåliga är ju att jag gick upp i morse och hade sett fram emot lite sovmorron i morgon men får väl se hur sent det blir och hur många bärs han får i sej :-)

***********

Jag hade ju lovat kort också...

Här är Lucas med sitt nya husdjur Pinoccio




Här är mina Älsklingar!!



Lejsan kickar till


Här checkar hon in brorsans fötter...


Den berämda tungan kikar fram lite var stanns....


Här är alla tre grabbarnabus!!


(tyvärr är bilden lite suddig)

Nähä, jag ska väl sitta uppe vid denna dator ett tag till sen blir det väl bädden.
God Natt gott Folk!!

Flera dagar...igen.

Får väl försöka få ner ett par rader här också.

Vad har hänt dem senaste dagarna...

Bästaste Leo har fyllt 2 år. Vi var där en snabbis på kvällen och firade honom. Så kommer vi till helgen igen när alla andra kommer och trycker i oss lite mer gottiheter.

Hantverkare, fuktletare och rörmokare har cirkulerat i detta hus. Vad har dem då gjort??... rivit upp lite mer fått dit nåt nytt rör och kommit fram till att dem måste komma hit och riva lite till :-)
Roligt att någon gillar att dem är här... gissa vem??
Jovisst, min lilla kille som ropa efter GUBBARNA!!
Hmm, lite taskigt åt den ena killen som säkert är yngre än mej och bli kallad gubbe men för Loke så är han säkert det. Haha!!
Loke fick t o m äta frukost med dem en dag... gissa om han var stolt.

Hjärnsläpp.... vad har hänt?? Öhh...
Var förbi vid Sandras mamma och hälsa på en dag... ja, Sandra med barn var förståss där.

Kom ut på en liten promenad igår med Anna och Salma.

*******

Idag har jag snusar på bäbbä. Var förbi till Sara och Janne som fick en liten Cornelia. STORT GRATTIS igen!!
Och man vart ju inte mindre sugen på en till??
Suck, kommer aldrig kunna bestämma mej... men måste jag det då?? Nää... Tiden får utvisa. En sak vet jag att det blir inga fler just nu.


Var till Lucas och Leo idag och kika på deras nya familjemedlemmar... Pinoccio och öhh...  Löken.... eller vad Leo till slut bestämmer att hans ska heta.
Det var iaf två tamråttor.

Bilder... joo, det har jag tagit men orkar inte gå och hämta kameran och föra över bilderna just nu. Visst är jag lat?? Haha. Men det kommer det kommer!!


Ahh, har säkert glömt massor men men... då är det så. Kanske det ploppar upp sen eller kanske inte. Mitt minne är faktiskt inget att skämta om, det är katastrof. Blir nästan rädd... Hua, känns som det måste sluta med post-it lappar överallt om jag ska komma ihåg nånting.

Näe, nu ska jag snoka runt lite till på datorn och sen krypa ner till sängs.

En dag till på denna vecka

Igår var det Tisdag och upp ur sängen kom vi då också. Myste runt här på morgonen.
Sebban ringde och sa att hantverkarna skulle komma och kika men jag var tvungen att lägga på... efter en stund kommer Loke och säger; Mamma, skiter på mej... då kan ni ju lägga ihop 1+1 och ana varför jag var tvungen och lägga på luren och vad jag sa till Sebban. Att den där lilleman snappar upp allt va man säger :-)

Efter en stund kom en snubbe hit och kika... Bara kika den här gången också. Sa att vi skulle plocka ur skåpet under diskbänken så skulle dem komma och börja med att riva upp där så får vi sen se vart det slutar!!

Efter det så åkte vi bort till Sandra, Leo och Lucas. Surrade och sen var det dags för Lejsan att åka till BVC och få vaccin.
Ont i mitt hjärta när hon vrålar som en stucken gris av dem där sprutorna och nu får dem ju två ist för en.
Växt och gått upp i vika hade hon också gjort. Hon var 61 lång och vägde nu 6,3 kg så det tar sej :-)
Loke var kvar hos sina kusiner så länge och när jag och Lillstina kom tillbaka så blev vi bjudna på lunch.

Sen var det surr och kaffedrickande!!

När Sebban slutat kom han och hämta barnen och for hem efter som det var dags för tjejmiddag igen. Den här gången var det Sandras tur och jag var redan på plats.
Vi fick fläskfilé med stripes... MUMS!!
Sen var det ännu mer kaffe och surr och självklart kortspel.
Sara som är med hade beräknat igår men den ville inte komma ut. Får se om hon kommer med stor eller liten mage nästa gång det är dags för middag.
Måste ju erkänna att man blir lite sugen på en till när man ser andra bäbbämagar :-D

På kvällen åkte jag och Sandra in till Fagersta för att handla och tog en sväng förbi vid hennes mamma på vägen hem för att hämta en fågelbur eftersom hon vill köpa en råtta.

Sen var det hem till gäng som ALLA låg och sov. Satt en stund vid datorn och sen var det sängen som gällde för mej med.

Värsta dagen på veckan snart över!!

Så var det Måndag igen. Är det inte tråkigaste dagen på hela veckan?? Det tycker jag. Det ända som är bra med Måndagar är att Prison Break går på tv... men den timmen går sååååå fort.

Sandra och barnen kom hit efter att vi fått i oss frukost. Ja, Loke hann väl sitta ute och gunga i en timme också.
Så dem har varit här halva dagen, vi åt middag tillsammans. Sen åkte dem hem för dem skulle få besök.

När Älsklingen kom hem så klippte grabbarna gräset och så fick vi oss ännu mer mat.
Här sitter mina juveler vid matbordet.



(bry er inte om disken i bakgrunden, den står där eftersom vi hade middagsgäster och diskmaskin var fullproppad... jaha, så ni var tvugna att ta en extra titt på bilden) :-)

Här väntas det på mat...


Och så här ser bara en slagskämpe ut...


ahh, skulle ju kunna tro det iaf men så här ser man ut när man ska klättra och fara å vara överallt!!!

Säg HEJ till publiken!!


Efter maten så var Anna och Krille med barn förbi på en kopp kaffe... dem hade köpt med sej glass... Mmm.
Dem lämnade glass paketet kvar och ingen orka gå ner med dem i frysen... så 4 snickersglassar har jag fått i mej... Jag vet att jag inte är riktigt klok och näe, jag mår inge bra efter detta tryckande!!

Nu sover barnen och jag bara väntar på att Prison break ska börja så jag får krypa till kojs!!

Helgen!!

I Fredags efter morgon görat så knata vi iväg för att se om Lucas och Leo var hemma eftersom dem var ute och for dagen innan. Vi hade tur, hela familjen var hemma där. Vi stannade på en kaffe och barnen lekte.

När Sebban slutat jobbet så åkte jag och Sandra till Ludvika och handlade paket åt Leo som fyller 2 år på Tisdag och så passa jag på att hämta ut ett gratis paket från Libero åt Lejsan.

Till kvällen åt våra familjer pizza tillsammans.

******'

Lördagen så åkte vi in till Söderbärke och spelade på shoppen och tog en fika efter det så åkte vi till barnensfarmor och tog en kaffe där också.

Eftermiddagen och kvällen var vi hemma. Sandra med barn var här och drack kaffe och lekte. När dem sedan farit hem och våra barn sov så stack Sebban till Café viken och jag uggla vid datorn och gick till sängs.

******

Idag på fm kom Anna och Krille med barn hit på en fika och barnen lekte och grejade. När dem åkt hem så var det dags för mat.

Sen så åkte jag och Sandra till V-ås och storhandlade på ICA MAXI. Åhh, viken rolig affär det är. Skulle kunna gå där inne länge. Köpte ett nytt regnställ till Loke. Tog en stor storlek men då kommer han kunna ha den längre... haha, snåla jag!!
Allt som allt gick det på nästan 2500 men då hade vi ganska mycke mat kvar sen vi va och handla sist. Nu är frysen full och plånboken tom.

Sen till kvällen så stack stora bröderna Åström ut med sina leksaker på sjön och jag och Sandra stanna hemma vid barnen och kaffebryggarn :-)

***********

Igår hände något som INTE får hända!!
Jag och Älsklingen sitter i soffan och barnen myser på golvet. Jag och Sebban börjar prata om något och när vi sedan kollar mot barnen så har storebror lyft upp sin lillasyster....
Gahhh.... nu då... ska man skrika rakt ut...eller??
Andas andas!!
Sebban går fram och precis när han är framme... BOINK... BANK!! Släpper han henne. I såna lägen är det tur att han inte är lång. Verkade som han blev illa berörd när hon vart ledsen.
Detta hände alltså precis framför ögorna på oss.

*********

Idag när en naken Lucas satt och gunga i gungan så säger han plötsligt:
- Titta här hänger en pung!!

Hahaha, ja, det gjorde det ju!!
Kommer så roliga kommentarer och inlägg.

**********

Kameran då... JO, den är återfunnen och ligger på laddning. Hitta den i en ficka på en tröja... får väl bekänna också att jag har använt tröjan men man vet ju aldrig om någon annan lagt dit den ;-)


RSS 2.0