Besök och handling

I morse var det lillstumpan som vakna först. Hann byta blöja på henne och göra en tallrik gröt sen stog en nyvaken morgonkramgo kille i dörren. Så en i knät och en i babysittern som var grötsugen.

Efter det så gjorde vi oss i ordning och gick bort för att kika om Lucas och Leo var hemma. Näe, det var dem inte. Den ända som var hemma där var farbror Kristoffer, vi gick in och tog en kopp kaffe. Efter det så kom regnet så vi blev kvar... Inte illa för då blev vi bjudna på mat. Efter att vi ätit och det slutat regna så knata vi hemåt igen.

När Älsklingen kom hem var det dags för mat. Efter att vi ätit så stack boysen ut på fyrhjulingen och jag och Lillbruttan åkte hem till min Mormor (barnens gammel mormor). Vi gick in en sväng på affären innan för kaffet var nästan slut hemma och jag passade på att köpa cigg, nästintill inte.

När jag skulle betala fråga kassörskan efter legg... öhh, va??
Näe, svara jag. Jag har min killes plånbok så jag har inget legg med mej.
Hon säger; Nja, det är ju gränsfall.
Jag; Men jag fyller 25... tyvärr har jag inget med som kan intyga...
Hon; Jaja och kastar med paketen på banden men ser fortfarande fundersam ut om hon gjort rätt.
När jag betalat och går iväg ser hon att Lejsan är med, då säger hon; Ja men du har ju barn också.

Så två saker har jag lärt mej idag; 1. Jag ser ut som en 18 åring... eller nja, på gränsen iaf.
2. Att man kan INTE ha barn om man är under 18!!

Sen åkte vi upp och hälsa på mormor. Vi surrade lite om allt möjligt och klockan drog iväg så vi åkte hem efter nån timme. Nu sitter jag här och väntar på att jag ska skriva klart så jag får gå å lägga mej.'

Kameran är fortfarande på villovägar. TRÅKIGT!!

Loke gick in idag i garderoben och hämta en handduk, sen kommer han ut och visar mej den och så säger han; - Tisse MÅSTE ha den. hahaha... ja, Okej då!! :-D

Besök och märkliga försvinnanden

I morse vaknar jag upp av att Loke står och väcker sin syster med att rycka henne i foten... ÅHHH!!! Klockan är 6 på morgon och jag har två barn som är vakna. God morgon!!
Sebban hade inte ens hunnit iväg till jobbet.

Så var vi vakna, fick i oss frukost och X antal koppar kaffe. Klädde på oss i lugnan ro en efter en och sen gick vi ut på en promenix. Loke vägra ha blöja på sej och hans mamma (jag alltså) nojja hela vägen och vi testa kissa efter vägen men han höll sej den stunden vi var ute, fast han har hållt sej mycke längre hemma. Men jag är ju som jag är.

Loke tjata efter Emma sen tidig morgon att hon skulle komma och gunga honom så vi fick väl höra av oss till henne och hon ville komma på en kopp. Linda ringde och ville också ha sej en kopp så vi satt och bubbla och surra.

När dem åkt hem så gjorde vi mat.

Efter en stund kom Sandra med Lucas och tog en kopp och vi surrade ännu mer.
Älsklingen kom hem och det var dags för mat... puh vad ska man äta och laga...???
Vi bestämde oss för att gå ner till Café viken, en pub som är relativt nyöppnad här i Vad och testa på deras mat. Sandra med barn följde också med dit. Vi tog vagnen och knata iväg.
Mysigt ställe helt ok mat och bra pris och det bästa man slipper stå vid spisen ;-)

**********

Ska uppfinna nån grej som man kan sätta på alla apparater och när man sedan tappat bort dem kan man trycka på en knapp och så låter det från grejen på apparaten så man lättare hittar den... Nu igen... Vart är kameran??
Åhh, blir så trött på slarviga mej.
Vi hade den igår, batterina tog slut, Sebban la den på bordet och sen då??
Har vi flyttat den, har nån unge flyttat den?? Precis, den kan ju vara precis vart som hest. Va bra min manick vore då och bara trycka och höra ett pling nån stanns. Fast nu finns det ingen sådan, inte i detta hus iaf... så bildlöst blir det väl igen nu då.

En till sak som hänt... lånade tre termosar av Tony och Linda när vi skulle till Furuvik. Idag när hon var här skulle hon få tillbaka dem... BORTA!!
Hon fick gå hem utan och när Sebban kom hem fråga jag vart han gjort av dem... för jag visste att jag gjort rent dem och ställt dem på diskbänken. Han sa att han stoppa dem i en grön plastpåse och ställt inne i köket. Hmm, leta leta leta efter en grön påse...
Kommer på efter en stund men såg jag inte en häromdan... Jo!!
Måste ut och kolla soptunnan...

Kommer ut kikar i soptunnan, längst ner ligger en grön påse med tre termosar i. Jag har trott att det var en soppåse Sebban ställt där och jag har bara tänkt; Åhh, kan man inte ta med sej soporna ut, knytit ihop påsen och kastat den utan att kolla i den. Jaja, skönt iaf att inte sopbilen vart här för då har vi fått letat ihjäl oss.

Besök!!

Idag har vi haft besök av tre brudar, Camilla, Celine och Clara. En till Loke en till Leja och en till Mej :-)
Vi surrade och drack kaffe, barnen dem grejade.

Här är en bild på tjejerna tillsammans.


Här är en bild på Celine

SÖTNOS!!

Tyvärr vart det inga fler kort på dem resterande besökarna.

När dem åkt hem gjorde jag och Loke pannkaka och mumsa.
Här är en som smakar av så att grädden är rätt vispad...


På eftermiddagen så kom Emma förbi på en kopp kaffe och lite surr.

Sedan var det dags för något att äta igen och försökt hålla killen vaken på övertid en liten stund så han inte somnar av allt för tidigt. Han fick ta ett bad och simma runt... det är iaf vad han säger; Tisse simmar och så lägger han sej på magen i vattnet och sprattlar.

Har glömt att berätta en morgon när jag klev upp så hade han byggt en Pickadoll av Lego sen står han och siktar den på mej och så säger han, med den gulligaste rösten i världen... Ska jag skjuta dej??
Jag kunde inte hålla mej för skratt.
Vart har han fått det ifrån?? Kanske är det sånt man har kusiner till och får lära sej ifrån :-D

Nu är det nog finito med ammning från denna gata. En gång om dagen brukar jag amma Leja nu men det fungerar nog inte länge till heller. Ahh, har iaf gjort mitt bästa med detta. Allt krångel bara för att hålla mjölkproduktionen igång känns bara onödig, så jag bestämde mej för att sluta en dag men det fanns ändå endel kvar så jag har tappat av det hela.
Dåligt eller inte... Nu ÄR  det så!!

Besök och tjejmiddag

Idag har vi vart hemma hela dagen. Sandra och Lucas kom hit och vi åt mat tillsammans. Sen har dem vart ute och lekt, Sandra har rensat  upp i våra rabatter ute. TACK!! Varför är sånt alltid roligare att göra hos andra??

Sen var det byte i bregottfabriken. Krissan kom hit med Leo och tog med sej Lucas.

Som jag skrev tidigare så har två veckor redan gått och Sebbans semester är slut. Fyy, va tråkigt. Hade gärna varit hemma tillsammans några veckor till men men jobb leder till pengar och det är ju ett MÅSTE, tyvärr.
Alla säger ju att pengar inte gör en lycklig...hmm?? Inte??
Kanske inte men det var en som sa: "hellre rik och olycklig än fattig och olycklig" och ja det håller jag med om.
Och jag menar inte att jag är olycklig med världens finaste familj omkring mej men mycke skulle underlätta om man hade extra $$$$$$$$!!!!!!!!!!

Tjejmiddan var det länge sen jag skrev något om... bara för det har varit min tur men jag har velat umgåtts med Älsklingen när han har haft semester, så middagen har uteblivit i två veckor... fast idag var ju den slutpå semestern så brudarna var här och käka. Blev stripes, korv och beasås. Orkade inte med något avanserat.

Så vi har surrat, ätit, druckis kaffe, ätit glass och självklart spelat kort.

Nu börjar prison break om 5 min så jag har inte tid att sitta här längre, ska göra mej redo för säng och prison!!
Go natt!!

Mölja och kalas

I helgen har det varit Mölja i Söderbärke och för er som inte vet så är det en marknad. Vi åkte in till fam Karlsson/Åström och gick fram på byn tillsammans. Marknaden är inte så stor men kul och komma ut och kika på lite folk. Loke fick en ballong, motorcykel och strumpor.

Igår var det Söndag och min lillskrutta blev ett halvår... Fattar ni?? 6 månader... ojj ojj ojj... Har fortfarande inte kommit ifatt tiden.  Vi var på kalas igår och firade Moa som fyllde 14 år, STORT GRATTIS till henne. Får inte glömma bort lilla Tilda heller som blev 11 månader igår.

Jo, kärt barn har många namn... är det inte så man brukar säga. Vet inte om Jävla unge räknas till det??
Det var iaf vad Loke sprang runt och skrek till Leja en hel morgon. Inte förglömma pappa heller, han var en Jävla pappa. Det verkar vara ett ord som fastnat på den lillemannens huvud.

*********'

Idag är det Måndag och semestern är slut för Älsklingen. Två veckor har redan gått... och allt känns bara blääää!!
Så han är åter på jobb,jobb,jobb!!

Huller om buller!!

Ja, just det... jag har en blogg också :-)

Här kommer lite huller om buller vad som hänt dem senaste dagarna.

Ted och Lina var hit på en fika, lilla Emilia var förståss med också. Syns tydligt att Leja och hon igentligen är lika gammla. Hon är född i Mars som Lillskruttan skulle ha vart.
Dem knäppte kort på dem två tillsammans och jag bara flumma omkring och glömde naturligtvis bort att ta fram våran... men det blir väl fer gånger.

Leja har hållt på att vicka från sida till andra sidan och idag har hon rullat runt för fullt till magen och tillbaka på rygg igen. Ojj, det går så fort när dem väl kommit på det.
Hon har fått smaka på 6-mån burkmat och smakportionerna mumsar hon med god aptit. Fick en skvätt välling i ersättningen idag också.

Hörde med en från föräldragruppen, som också födde prematur, hur dem gjorde med smakportionerna. Och dem började också vid fyra månader. På lasarettet hade dem sagt till dem att bara magen hade varit igång 4 månader så gick det bra. Känns som dem inte har så stor koll uppe på BVC ibland på prematur födda. Personligen så tycker jag att man kan iaf utbilda EN som sedan kan ta hand om ALLA prematur födda... fast en sån utbidning kostar väl för mycket.
Tur att internet och vänner finns :-)

Så här glatt håller man i flaskan själv när man får morots juice...



Var ut och hälsa på Emma och Mats en sväng idag. Drack kaffe och fika.
Sedan var vi in till Söderbärke och kika på veteranbilar men regnet öste ner så vi åkte hem efter en liten stund.


Loke har gått och blivit kär... Gulligt va??
Ja, om det inte var så att det är hans egen kusin... fast kusiner får ju gifta sej :-S
När vi frågar Loke vart ska vi åka... då är det bara Tilda som gäller.
Frågade han en dag vid matbordet:
Jag: Vart ska vi åka sen??
Loke: Tilda.
Sebban: Ja och Hugo??
Loke: Nej, Tilda!!
Hahaha!!


Här är dem tillsammans.



Och Loke vill INTE släppa taget...



Har varit ett par gånger till Familjen Karlsson/Åström och druckit kaffe så Loke får träffa sin...hmm hmm... kusin.
Dem var även med till stugan i Semla och grilla korv.
Fast då glömde jag av kameran... som vanligt.

Sen var det ju det här med att framkalla korten... åhh, måste ta tag i det nån dag. Har inte framkallat kort sen Loke var ca 6 mån så det finns ett par stycken att gå igenom... nu känns det som det är FÖR mycket så man tar inte tag i det och inte blir det gjort idag.

Har jag glömt något?? Isåfall kommer det sen...

Galen hund och ingen matlagning!!

6:30 tyckte lilla vännen att det var dags att vakna idag... det tyckte inte resten av familjen men vi hade inget annat val än att kliva upp.
Ojj, viken seg morgon det blev, fram på förmiddagen tror jag alla här hemma var rastlösa och ville göra något.
Vi ringde runt men fick inte tag på nån eller så var dem inte hemma.
Alla kände att vi måste komma hemifrån en stund så vi åkte in till Söderbärke och tog en fika på shoppen.

Sedan bjöd vi in oss på mat hos barnens farmor. Fast hon slutade inte förens vid 14 tiden så då åkte vi förbi vid Krille och tog en kaffe. Sedan hem till barnens farmor. På vägen dit så såg vi en bil som bakluckan åkte upp för i farten, ut hoppar en hund  också i farten som flyger på en annan hund som är ute på promenad med sin matte...
Matten grips nog lite av panik och lyfter upp sin hund i kopplet medans hon försöker sparka bort den attackerande hunden. Dem i bilen märker detta snabbt och matten till den andra hunden kommer springande från bien och tar sin hund.... vad hände sen??
Vet inte för då hade vi åkt för långt för att se mer... Men hoppas på ett lyckligt slut för vovvarna.

Vi fick Ungsfylldkorv och mos hos Svärmor... Mmm, gott och skönt och slippa göra mat själv.

******'

Sedan åkte vi hem och lite senare kom andra gänget från Vad hit, ja ni vet nog vilka jag menar... hahaha!!
Vi åt Pizza ihop... så jag har inte lagat mat på hela dagen... WoW!!

Vi har surrat och barnen har lekt... Slog på stort idag och tog mej ett glas vin men det var inte så gott som jag förväntat mej denna långa tid som jag varit utan alkohol. Så det blev faktiskt  "bara" ett glas.

Barnen somna lagomt till Prison Break börja... Och nu är det bara sängen som väntar.

Ska väl skriva hur det går för Loke utan napp också...
Jodå, nu vet jag inte hur lång tid det gått, skulle tippa på ca 3 veckor och EN ENDA kväll har han fått den och det var för att hann ramla ur sängen och vart ledsen och det enda han ville ha var nappen. Vem säger Nej till den ledsna sötnosen??
Så han fick den, efter han somnat tänkte jag... jaha, det var väl det dummaste jag gjort för nu "vet" han väl att han kan böla och tjuta till sej nappen men NÄE, han har inte ens frågat efter den efter den insidenten.
SKÖNT!!

Kusin Leo har också slutat med napp, han vill inte ha den längre så han gav dem till Kajorna via papperskorgen.
Vilka duktiga killar vi har!!

Hoppas bara det håller i sej eftersom vi har en liten Lejsan som har nappar överallt... det kan ju bli bakslag när man minst anar det... *HÅLLER TUMMARNA*!!

Lite bilder!!

Här kommer lite bilder på när Loke var liten... Har inga kvar på datorn, alla på dem bilderna på skivor men Sandra skickade över ett par bilder häromdan!!





Leo och Loke som pluttisar...


Min lilla skrutt





Sen fick jag några bilder som inte var allt för länge sen...

Chillar på pottan med en bok




Och så har vi tre coolingar på fyrhjulingen...


Och sedan fyra coolingar på fyrhjulingen....


Närbilder på Lejsan.... (inge avundsjuk alls på hennes kamera... nänä ;-) )




Mina ögonstenar!!
Älskar er <3

Kan inte fatta hur skum tiden är... Tiden bara springer iväg, går hur fort som helst. Känns inte som det var länge sen Loke var liten men ändå så kommer jag knappt ihåg den tiden för det känns som en evighet sen!!

Hemmadag!!

Igår var vi hemma, nästan hela dagen. Var en sväng till familjen Eriksson/Åström och tog en kopp kaffe och barnen fick leka.

Vi fick upp en tvättlina hemma men den blev inte tillräckligt spänd för det avståndet så den kom ner på en nivå så att en liten herre kunde hjälpa till och hänga tvätt och det såg ut såhär....
(kortet är taget inifrån genom ett fönster)





Det är bra med hjälp, synd bara att han "la på" tvätten på linan... :-)

Sen till kvällen for Sebban iväg och hämta ytterligare en leksak... En Jetski till.

Loke somnade vid 19 tiden så jag och Lilltjejen fick en kväll för oss... Här väntar vi på att Sommarkrysset ska börja....




********

Idag har vi också hållt till mestadels hemma. Efter frukosten var vi in till barnens farmor och tog en kopp kaffe och Sebban skulle iväg och hjälpa en kompis med hans Jetski så då var Jag, Loke, Leja, Svärmor, Lucas och Leo och gick tipspromenad i Söderbärke. Skönt var det och vi hann färdigt precis före regnet.

Precis när vi kom hem till Vad så öste regnet ner.

Så har vi fått i oss mat och Lilla vännen fick ta sej ett bad efteråt eftersom han såg ut såhär....



Gissa vad vi åt??
Just det... Spagetti och Köttfärssås.

Nu ska Sebban iväg och testa en annan Jetski och var kvällen har att erbjuda det får visa sej :-)
Antagligen blir det bus och tv... men man vet aldrig...???

Missade några bilder :-(

Ojsan, missade lägga in några bilder...
När Lillkillen kör  båten....




Loke kör och Lucas håller koll på sidan...

Tur i båten och Lejsan uppdatering

Kom upp ur sängen även igår, man har ju inget val även fast man bara vill linda in sej i täcket och slumra om en stund... ganska ång stund :-D

Hörde med familjen Eriksson/Åström om dem var sugna att ta en glass vid Kiosken i Söderbärke och det tacka dem Ja till. Fast det tog lång tid innan vi kom iväg så vi bestämde oss för att äta tillsammans innan vi mumsa glass. Så vi åkte till dem och fick Hamburgare.
Sen bar det av mot Kiosken. Vi åt glass och surrade lite. Sedan var vi in och handla och for hem.

Senare på em så åkte vi med Lejsan till Farmor för vi skulle ut på en båtvända... och gissa med vilken familj??
Jo visst är det familjen Eriksson/Åström :-)

Här väntar vi på att få komma iväg...


Och sen så bär det iväg...


Här är Mamma (jag), Pappa och Loke.


Jag och lillkillen



Det var Jag, Sebban, Loke, Sandra, Leo och Lucas som åkte i båten. Krissan åkte på sidan med sin vattenskoter. Vi åkte till en badplats. För att svalka av oss... men det var ingen som var särskilt badsugen för solen hade gått in i ett stort moln :-(

Här är Sebban med barnen i båten.


Jodå, jag och Sandra testade på vattenskotern också...


Efter det så åkte vi bort till Huggnora. Emma, Mats och Martin kom ner till bryggan och bjöd på en varsin kopp kaffe och sen var det på väg hemåt igen.

Väl hemma blev det äta och tv titt och sängen.


********


Lejsan äter nu minst en hel portion gröt om dagen och det fungerar jätte bra. Idag fick hon smaka första matportionen med kalvkött och grönsaker... Näe, ingen höjdare... Fast det har hon nästan inte tyckt om nåt hon ätit första dagen förutom fruktpuréerna. Så vi forsätter väl och provar.


FURUVIK!!

Igår så var det dags att åka till Furuvik. Uppstigning, påklädning, frukostätning, packning och en runda med Diva så var vi påväg mot Furuvik,

Hann inte mer än till Norberg så blev jag stoppad av polisen... Jag hade brutit mot lagen!!!!!!
Hade jag kört för fort?? Hade jag druckit?? Hade jag fel på däcken?? Hade jag inget bälte??
NÄE, jag körde för nära bilen som låg framför och vilka fanns i den... joo, familjen Eriksson/ Åström som vi skulle åka tillsammans med till Furuvik. Mmm, det började ju roligt... Kostade mej 2000:-.

Jaja, nu fortsatte resan iaf. När vi nästan  är framme vid Furuvik va händer då??
Jo, himmlen blir svart och världens regnväder kommer över oss... oskar och blixtrar samtidigt... Vi hörs på telefon och kommer fram till att vi fortsätter och ser hur det ser ut när vi kommit fram. Kör i 20-30 på 90 väg för att man knappt ser utanför rutan.

När vi sedan är framme så är himmlen blå när vi kliver ur bilen... ahh, härligt. När vi stått utanför bilen 2 minuter så kommer dem svarta molnen rakt emot oss. Näe, detta är inte sant... aja, ska vi åka hem, gå i spöregn eller vänta i bilen??
Vi bestämmer oss för att ta fikat i våra bilar och vänta och se hur vädret ska bli. Ställer bilarna precis brevid varann med ett paraply imellan och fönstrena nere så vi kan prata bilarna imellan.
Mmm, gott med kaffe och Macka och humöret är fortfarande på topp som ni ser...


Efter fikat så har vädret trappats ner och vi börjar plocka ur vagnarna och bestämmer oss för att gå in. Det slutar regna och det blir kanonväder.

Äntligen inne!!




Vi gick in och kika på apor.
Lucas och apan kikar på varann...


Den här apan skrämde livet på Loke som stog och kika in, då kommer han fram knackar på rutan och går förbi.


Vi såg massa olika apor.



Här är en liten kille som bara vill se mer och mer.


Tre Killar som kikar på sköldpaddor.




Sen var vi in och klappa på getterna.


En get tyckte inte om stackars Leo, han blev stångad tre gånger av samma get.

Grisar såg vi... stora och små



Här är Papporna med en varsin son som kikar på fiskar.


...och så får fiskarna lite skäll av Loke.


Sedan åkte Papporna "båttunna" med barnen och kika på djur, här kommer Älsklingen och den lilla älsklingen...


och här kommer det andra gänget...


här försvinner dem in i en tunnel.


Leja fick inte åka med i "båttunnan" utan va på land och blev attackerad av en krokodil


Sen kom vi till det roligaste på hela Furuvik... Orangutangerna.


Här har vi nyss sett när han klättrat upp hit



Se här hur han svingar sej...


Vid det här laget har Papporna och barnen tröttnat men inte Jag och Sandra... vi märkar att han är påväg ut... och vi kutar iväg, där står redan Herrarna Åström med barnen... dem frågar om någon annan sprang där inne när han gick ut... näe, men vi ville ju få en bra plats :-)


Efter det kom vi fram till Känguruna... och till dem fick man gå in på egen risk... hua, va lite rädd när det stog gå inte över staketet och staketet var ca 20 cm högt... hmm, och dem kan ju hoppa mycke högre än så men puh det var inget att vara rädd för, för vi såg inte en enda.

Sen var vi och kika på kamelerna




Vi såg en massa reptiler och apor mer men orkar inte ladda upp vareviga bild...

Sen gick vi mot bilen, dags att åka hem efter en lång dag.



Vi hinner inte mer än sätta oss i bilen förens någon i baksätet börjar ropa; -JÄVLA APA!!
Och jag lovar!!!!!! Det var det INGEN som sa, utan det var hans eget påhitt.

Vi stannar sedan vid mcdonalds och får i oss mat på hemvägen och sedan fortsätter bilfärden hemåt.

********

Väl hemma så borde vi ju ha en trött liten kille efter en lång dag på en djurpark... eller??
Nädå, halv tolv gav jag och älsklingen upp och släckte lampan.. När till slut en ung man somnar på en kudde på golvet.

TACK ALLA FÖR EN KANONFIN DAG!!
(Ej männen i den blåvita bilen med blinkande lampor)

Shopping, vart är Leo?? och grillning.

Jaha, då var det dags att få ner ett par rader igen...

Igår efter frukosten så åkte jag och Loke in till Fagersta och shoppade. Han fick ett par nya skor från Intersport....


fina va?? :-)

Efter det var vi in på leksaksaffären en snabbis och där blev det en bilbana, som mamma och pappa slogs om vem som skulle bygga ihop.
Sen kom Sandra och Kristoffer med familj hit å det sluta med att jag och Sandra satt ihop banan.Sedan åt vi ihop och barnen lekte.

Efter en stund åkte Krissan hem, skulle greja och fixa mackor till oss till kvällsfika.

Sebban ropar: är Leo inne?
Vi: ja. (fast då var han precis på väg ut).
*efter ca 30 min*
Sebban kommer in och säger: är inte Leo inne??
Vi: Näe, han gick ju ut då när du ropa...??
*shit, vart är Leo??*

Vi springer runt som galningar och ropar efter honom när plötsligt Sebban säger: men han ligger ju här. Då har Lillevännen dragit på sej ett täcke och lagt sej på altanen för att sova. Tröttrackare som höll på att skrämma slag på oss alla, vi trodde han va ute med Sebban och han trodde han var inne med oss. Puh, lyckligt slut!!

Vi åker sedan till deras place och får oss kräftstjärtsmackor med ägg och majonäs... *MUMS*
Loke somnar vid bordet.

Åhh, fint kvällsväder... ska vi fiska??
Sebban ringer sin Mamma som kommer och är barnvakt åt Lejsan och en sovande Loke.
Sandra följer med på en fisketur i båten. Jag och Sandra fick ett varsitt barnbarn av gammelgäddan.
När vi kommer hem sover bägge barnen och vi gör likaså.

*******

Idag så har jag och barnen varit hemma hela fm och dagen. Älsklingen fick iväg ett lass till tippen, skönt och bli av med massa skräp... synd bara att det inte blev någonting rensat inne... Allt var från gareget och trasiga leksaker.

Vid 16 tiden for vi iväg till ett par från Familljegruppen. Vi grillade och surrade. Barnen pysslade i sandlådan och fick blåsa såpbubblor. Hmm, såpbubblor tog en stund innan dem förstog poängen... testades att äta och lite alltmöjligt innan. Vi var tre par allt som allt som var där. Roligt att se hur dem växer, så hoppas man kan fortsättas träffas iaf någongång imellanåt.
(Tog några kort från kvällen men glömde fråga om bilderna får läggas ut, vill helst inte göra det utan att ha frågat först).
Här är en bild på Loke iaf...


Vi kommer hem och Loke har somnat i bilen, då kommer Tony förbi och surrar. Då bestämmer dem (sebban och tony) sej för att gå ner till puben i Vad och ta en bärs...eller två och kika in det nyöppnade stället. Tror även Krissan skulle med dit.

Här sitter jag och borde igentligen packa för imorgon bär det förhoppningsvis av till Furuvik om ingen bir sjuk eller det händer något drastiskt under natten.
Så nu ska jag väl sätta lite fart måste ju hinna sova någon timme också.

Kräftskiva

God morgon gott folk.

Här sitter jag, har en iten Loke som vakna för en lite stund sen... Han vakna tog av sej blöjan, skulle gå på pottan, sen äta en macka...fort. Sen var det på med kläder och ut. Här sitter jag helt nyvaken och fattar knappt att jag klivit upp ur sängen. Har en liten Lejsan som ligger på golvet och sjunger för fullt.

Igår när jag hade klivit upp så ringde jag Sandra och fråga om hon ville åka med till Nisses och hon ville med. Tänkte att jag skulle kolla efter en hängstol, eftersom Loke blev förtjust i Salmas, och så skule jag kika efter en bilbana.
Hängstolen fanns det en av och det var tur att jag såg den för den låg bland massa andra saker säkert någon som tagit den och ångrat sej och bara lagt ifrån sej den och bilbana...hmm... fanns ingen :-(
Köpte lite mer hinkar och spadar, bestick till mina små och strumpor åt Loke.

Lejsan ville också testa gungstolen när vi kom hem....


Efter en stund for vi iväg till Mange, Malin med familj. Där blev vi bjudna på kräftskiva. MUMS!!
Barnen härja runt ute. Sandra och Kristoffet med familj kom också dit.

Här är tjejgänget...

....Tilda och Leja.

Här har vi grabbgänget...


... från vänster: Loke, Lucas, Hugo och Leo.

Lucas och Hugo är -06:or, Leo och Loke är -07:or Tilda är -08:a och Leja -09:a med andra ord så har deras Farmor fått 6 barnbarn inom loppet av 4 år... Det är väl bra jobbat :-)

Efter skivan så var det bara hem och slå ikull sej.

Gröttjejen och lite bilder

Nu har Leja ätit gröt i 4 dagar till frukost.
Första dagen 2-3 skedar och bara kväljde, 2:a dagen ca15 skedar 3:e och 4:e dagen ca 1 dl. Så nu gillarhon det också.

Här ser ni en grötätar tjej....


Sen finns det en storebror som gärna vill ha ett finger med i spelet överallt...



och det är ju lite mer intressant...



**********

Sen var det ju det här med svordomarna... hmm...
Loke hittade ett hårstrå på Lejas fingrar tog bort det, kastade det på golvet och sa; - JÄVLA HÅRSTRÅ.
Jag vart i chock och fråga va sa du...??
Han tittar på mej och säger: - JÄVLA HÅRSTRÅ, som det var det normalaste som fanns.

Tycker faktiskt inte vi svär mycket hemma men lyckas man säga en mening med 1000 ord så hör han ju ALLTID svordomen... Varför?? Finns det forskning på det här?? :-)
Min lilla sötnos får inte ta såna hemska ord i munnen... det värsta borde vara: ajjabajja.

*********

Här kommer lite mer bilder på min gullungar!!





Men vart är Lejsan...hmm??


Och Leja... Kan du göra en rolig min??


*********

Imorgon är det Måndag men vad gör det när jag har min Älsklingspälskling hemma i 2 veckor??
Hoppas på lite bättre väder bara så vi kan hitta på någonting.

Tjejmiddag och föräldragruppsträff

Ojj, nu har det gått flera dagar... igen!!
Har inte alltid tid och ork... speciellt inte nu när jag är med i Maffian och öppnat ett eget zoo :-)
Två spel på facebook... haha.

Vad har hänt... två dagar sen...hmm?? Kommer inte ens ihåg.

Var på tjejmiddag i Onsdags hemma hos Sara, lasagne, fika och kortspel.

Igår så skulle vi ha träffats hos en i våran föräldragrupp men eftersom det spöregna så tog Sebban bilen till jobbet och jag kom ingenstanns. Då vart det bestämt att dem kom ut hit istället, dem hade med sej både mat och fika... jag stod bara för husrum :-D
Jag kom ju inte iväg för att handla nåt heller eftersom det inte finns en endaste affär i denna bygd.

Det blev bra iaf. Barnen busa men mest på egen hand. Roligt att man kan träffas någon gång ibland fast dem flesta har kommit in i "vardagen", (inte hemma och är mammalediga alltså, det är från Lokes graviditet).
Så kul och få se hur barnen växer.

******

Vad har mer hänt... Sandra med barn har varit här på kaffe och vi luncha ihop i Onsdags.
Annars har det vart innelek eftersom det har pissregnat ute.

*******

Skulle ju varit med Lejsan till bvc i Tisdags och få vaccin men hon hade feber...men en dag senare (Onsdag) var hon frisk och feberfri... åhh, så får jag vänta 1 månad iallafall för att få vaccin, längd och vikt.

Näe, nu ska vi frukostkompa jag och Lilleman.

Besök och uteblivet bvc besök

Igår morse när jag klev upp och kika ut, ojj, vilken höstkänsla det var. Inte är väl sommaren slut??

Igår var vi också hemma hela dagen. Kristoffer är hemma och har semester, det är inge bra för mej för då "tar" han min kaffedrickar och snackaskit kompis. Fast hon och Leo kom och hälsa på en sväng på em.

Vi hade tänkt åka till Anna och Krille senare på em men Loke hade inte sovit middag och då skulle han ha somnat bums i bilen, så vi var hemma på kvällen också.

Emma kikade förbi med sina vovvar på kvällen och tog sej en kaffeslurk och surrade.

********

Skulle ha varit till BVC med lilltjejen och fått vaccin men hon har ff feber så vi vart hemma. Ska tillbaka i början av augusti. När bvc ringde upp så börja hon än en gång prata om Lejsans kurva och ville att en annan läkare skulle kika på den.
Förra läkaren kikade ju på den och sa att man får ta extra hänsyn till att hon är förtidigt född och att hon har 1 år på sej att komma ikapp. Så länge hon gick upp var det inga problem.

Fast bvc tyckte en annan läkare skulle titta på hennes kurva också... vad är det frågan om??
Ska hon bli dvärg?? Jag känner mej inte ett dugg orolig men det verkar bvc göra och då börjar jag och nojja om saker också. Jaha, får väl se vad nästa läkare säger om den... får vänta en månad på det.

Leja fick smaka morot igår... Snacka om gormé mat :-)
Hon ville bara ha mer och mer sluta med att hela hon var orange i ansiktet.

Slängpussar och utan napp

Jaha, hände det nå mer igår kväll... Nääe, förutom att självaste Sarah Dawn Finer skickade en slängpuss till Loke genom tv rutan och hon fick många tillbaka av Loke. Hon var med på Lotta på Liseberg och när hon sjungit klart så fick just LOKE en slängpuss, va snällt av henne och hoppas hon blev glad för hon fick såååå många tillbaka av lillemannen!!

Frågade om han fick en puss av henne och han svara ja´a med världens gulligaste röst :-D

Barnen fick en varsin flaska och sen slocknade dem av och jag och Älsklingen likaså.

Nu går det att ringa hem igen, har plockat fram en gammal telefon eftersom blixten tog våran och nu har vi gett upp hoppet om att den ska börja fungera. Hmm, den gamla telefonen är INTE i det nyaste laget... Den sitter FAST i väggen. Oj, man kan ju inte göra nånting när någon ringer, då blir man fast. Jaja, vi nås och vi når ut iaf.


**********


Har ju glömt att säga... Loke har varit utan napp säkert 1 vecka... wihooo!! Vilken duktig.

Han kan ta Lejas ibland men när han ser att jag ser så lägger han tillbaka den eller ger den till mej. Har inte varit några problem alls att somna utan den och inte frågat efter den heller när han varit trött eller ledsen. Så hoppas han blir nappfri nu. Jag och Älsklingen sa att vi gör ett försök (inte på blodigt allvar) och ser hur det går och går det inte så tar vi det "blodiga allvaret" när han är efter två. Fast det fungerar ju kanon hittills.


Åhh... TYPISKT!!

Hade inte skrivit klart och så är "musen" så känslig att jag lyckas publicera... åhhh, typiskt!

Fortsätter nu då...

Här är Lejsan igen i sin hoppgunga


När sedan Sandra och resten av gänget åkt så blev det gnäll och mer gnäll från ungeman Åström här hemma... La sej på soffan och tjöt... tjutet blev tystare och tystare till det vart tyst och då hade han somnat.

Lejsan har vart varm och lite pipig... Tog tempen på henne idag och jo, 39.1 i feber, Stackare!!
Men hon fick panodil och det vart hon mer än nöjd av.

Loke hade sovit ca 15 min när Älsklingen kom hem och då gjorde vi försök till att väcka honom... Vi lyckades... helt otroligt. Då ville han följa med Mamma ut på altanen.




Han hade Lejsans täcke med sej ut och satt inlindad som en korv.

Tror förresten vi måste tänka lite på vårat språk här hemma... Idag skulle han ta ketchup och fick inte ur något då lät det precis som han sa; JÄVLAR!!
Inte bra inte bra... Min sötnos kan väl inte säga såna ord.

*******

När Loke vaknat upp från lilla power napen så var det dags för mat igen... Så nu är vi mätta och sitter med en varsin kaffekopp jag och Älsklingen, Loke har fullt upp med att leka.

Händer inte så mycket mer idag heller... väntar på att få lägga sej bara :-)

Nu publicerar jag med flit...

Regn och Rusk

Igår så var det städdag på fm. Sen kom två kompisar till Sebban och dem grejade med Jetskin och var till sjön och testade den.

Familjen Eriksson/Åström var förbi på en kaffe slurk.  Barnens farmor kikade också förbi på en kaffe slurk.

Jag kom inte längre än ut på gården på hela dagen...
Lejsan fick testa hoppgungan för första gången



Fast hon kom inte riktigt på det, att man skulle hoppa alltså utan tyckte det var roligast att suga på kanten




Till kvällen sen så kom Sandra och Lucas förbi för dem andra två familjemedlemarna hos dem låg hemma och sov.

Hände inte mycke mer än det.

*********'

Idag så var det Måndag... IGEN. Längtar till nästa Måndag för då har Älsklingen semester... Två veckor iaf, bättre än INGET!

Sandra med barn har varit här idag och vi åt tillsammans.

Här kommer bilden

Här kommer bilden på grabbarna bus som hjälper till att steka pannkakor!!



<3 Älskar er grabbar!! <3

Kameran funnen :-D

Jag har hittat kameran... jihoo!!

Får skämmas lite... Brukar säga till Älsklingen att man kan inte bara gå och kika in i ett rum ibland får man lyfta på saker. Han säger ofta nää, det låg inte där och när jag sedan går dit och lyfter på något... jodå, då är det där.

Å vad har jag gjort nu?? Likadant!! :-D
Kameran låg i köket på micron under en plaspåse... jaja, nu är den tillbaka iaf.

Korten kommer, har inte tid nu...

Vart f*n har kameran tagit vägen??

Nu ska vi se... Fredag igår och va hände då??
Gnälliga barn hela förmiddagen... usch bläää.

Skönt att Sebban slutar 12 på Fredagar men det kändes ändå som en evighet med två gnällbaggar hemma... Sandra var förbi en sväng på fm med Leo, eftersom jag glömt kvar våran middag i deras frys... en påse med pyttipanna.
Så hon kom på en kaffe och lämna påsen.

Sen när Sebban kom hem... båda barnen lugna och coola. Jaja, det var ju skönt det!!

Vi åt lite mat och sen åkte jag och Sandra till Borlänge (Ica Maxi) och storhandlade... brukar vanligtvis åka till västerås men hoppade över det denna gång eftersom det är power meet i helgen. Jaha, så lite mer än 2000:- fattigare men nu kan vi äta.

När jag sedan kom hem och fått in alla varor så stack Älsklingen iväg och köpte Jetski delar. Det är ju roligt att han har något intresse iaf.

Vi hade myskväll hemma, jag och barnen. Hade precis fått dem att somna när Älsklingen kom hem och vi tog en kvällsmacka och la oss vi också.

**********

Idag så hade vi duschmaraton... hahaha... eller ALLA fick ta sej en dusch imorse. Efter det så for vi iväg till barnens farmor och drack en kaffe och surrade lite och i vanlig ordning så var Mange där (dock utan barn) och Sandra och Krissan kom med sina barn... då lyckades vi komma samtidigt igen :-)

Sen åkte vi hem och åt mat, baconröra, makaroner och majskolvar... mmm, va gott och drygt och peta tänderna efteråt.

Sandra kom förbi på en kaffe och surrade. Lite senare kom Mats och Martin förbi på kaffe och surrade.

Sebban var iväg en sväng till sjöss för att testa jetskin han håller på att fixa och trixa med men kom hem kort efter för det gick inte som han ville.

Nu ligger vi bara och degar framför tv´n och ska väl snart gå och knyta oss.

**********

Har ju lovat kort också... men vart fan är kameran??
Åhh, typiskt... slarviga jag hittar den inte!!
"Vet" att jag tog kort sist i köket när barnen hjälpte till med maten men sen då??
Jaja, kort kommer så fort den hittas iaf... OM jag hittar den.

Har tänkt flera gånger nu ska jag hämta kameran men tji får jag varje gång och blir irriterad eftersom jag inte vet vart jag lagt den... eller har den kommit i orätta händer och ligger på nå skumt ställe??

Vem vet...


Oväder och bad

Jaha, nu har det lyckats gått ett par dagar... igen!!
Vad har hänt dem senaste dagarna då?? Tro det eller ej... vilka har vi umgåtts med... hmmm... jo, Sandra, Leo och Lucas.

Torsdag så gick dem hit i värmen. Vi var ute och njöt av värmen... dags för mat och jag frågade Lucas vad han ville ha för mat... jo, han ville ha pannkaka, 2:a gången den här veckan :-)
Vi hjäptes åt att hälla i ingredienserna och att vispa smeten. (har tagit ett fint kort på när ALLA pojkar hjälper till med maten men just nu hittar jag inte kameran, åhh typiskt mej och slarva). Kortete kommer när jag hittar kameran.

Under maten så öppnar sej himmlen och ett oväder kommer. Vi sitter i köket och väntar på oskar... eller barnen satt och ropa efter oskar... Åskan men andra ord.

När vi ätit upp så var barnen ute och sprang i spöregnet med stort S!!! Efter ett tag kom dem upp på altanen och vi satt ute och kika på ovädret och plötsligt.... PANG, KNAK, BRAK!! Måste ha slgit ner på andra sidan vägen gick inte ens att kika åt det hålle och smällen... WoW!!
Tyvärr så tog den med sej våran hemtelefon... den är stendöd fortfarande :-(

Dem stannade till kvällen och vi hann med en måltid till.

********

Igår ringde jag till Sandra (ovanligt va?? :-)  )... och fråga om vi skulle gå ner till sjön och det gjorde vi. Gick ner till båthamnen i Vad och badade med barnen. Det var en hit. Fikade på melon, banan och saft.... tog ett dopp igen och sen gick vi hemåt till Sandra och åt mat.

Sen försökte vi hålla ungarna inne en liten stund men det gick inge bra dem ville...UT!

Åt även där när papporna sluta och till kvällen åkte jag och Sandra in till Söderbärke och tog en promenad med Anna och snackade lite skit!

********

Just nu regnar det och någon hörde  oskar så nu ska han ha ett täcke och sitta på altanen och jag ska gå ut och hålla lilleman sällskap.

RSS 2.0